Vossenjacht

vossenjacht

Wie eens iets geheel anders wil doen op het personeelsfeest, schoolkamp, schoolverlaters kamp, vrijgezellenfeest, familie- of verenigings-uitje, kan zijn hart ophalen bij een Radio-Vossenjacht.

De radiovossenjacht is te vergelijken met een oriëntatieloop in de natuur, waarbij u met behulp van een peilontvanger de juiste koers moet bepalen om in een zo kort mogelijke tijd de, in het terrein uitgezette radiobakens, op te sporen en af te stempelen. Deze recreatieve variant van een wedstrijdsport is zeer in trek bij mensen die eens wat anders willen dan de bekende spelletjes. Het spel duurt, naar gelang het gezelschap wenst, gemiddeld zo’n anderhalf uur. Wordt de radiovossenjacht ‘s avonds in het donker gedaan, dient men wel voldoende (sterke) zaklantaarns mee te nemen.


Het spel begint wanneer in een (bos)gebied, een tien of meer (mini)-zendertjes zijn verstopt. Elk zendertje is te herkennen aan zijn eigen geluid en morsecode. Voorzien van eenvoudige peilontvangers gaan kleine groepjes op pad om de verstopte zendertjes op te zoeken. Vooraf, mogelijk onder het genot van een kopje koffie, krijgen de deelnemers een duidelijke instructie over het spel en de werking van de apparatuur. Bij het startpunt, wordt deze instructie nog eens herhaald: dan gaat men op pad.
Wil je echt de zoektocht voor 100% volbrengen, start dan met een heerlijk en goed gevulde maag, ons assortiment pannenkoeken is zeer uitgebreid.